2016. július 26. kedd - Anna, Anikó. Holnapi névnap: Olga, Liliána
2011. július 9.
ger-mania.hu írása

A keletiek szabad utazását igényli a német gazdaság

Moszkvába vízum nélkül?

  • Tetszik:

A német gazdaság Keleti Bizottsága síkraszállt azért, hogy törölje el az EU a vízumkötelezettséget Oroszország és más, kelet-európai államok polgárai számára.

Eckhard Cordes, a testület elnöke szerint az EU-n kívüli kelet-európai országok polgáraira vonatkozó (és természetesen kölcsönös) vízumkötelezettség “gátolja a beruházásokat, hátrányokat okoz a versenyben” és jelentős költségtényező a cégek számára. A német vállalkozók szerint a vízum-kényszer eltörlése olyan, a gazdasági fellendülést segítő intézkedés lenne, amely még pénzbe sem kerül.

A kormánynak küldött javaslatukban a gazdaság vezetői azt javasolják, hogy legkésőbb 2018-ig töröljék el a vízum-kötelezettséget – addig az évig, amelyben Oroszország a labdarúgó VB-t rendezi. Mint emlékiratukban rámutatnak, a vízumkönnyítéseket, vagy akárcsak a kapcsolatos bürokratikus eljárás egyszerűsítését különösen német politikusok ellenzik – aminthogy éppen a németek lehető korlátozóan alkalmazzák a schengeni közös határőrizeti rendszer előírásait is.

Vissza a lap tetejére
LEGÚJABBAK A ROVATBAN
További cikkeink
LEGOLVASOTTABB CIKKEK
További cikkeink